Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за катализатора на Alfa Romeo 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за катализатора на Alfa Romeo 146

Скоро си купих Alfa Romeo 146 и ходих до Даначното да и платя данака и те ме питаха дали колата има катализатор и аз казах да защото един мой приател ми каза че има. И те ми искаха някакав документ да докажа че колата има катализатор защото нали по малак данак се плаша. Ходих до сервиз за да ми издадат някакав документ че имам катализатор ама те ми казаха че вече от година не издават такав документ.
    Някой може ли да ми помогне да ми каже как да докажа пред даначното че колата има катализатор за да плащам по малак данак Thanks
    === Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===

Аман от некомпетентни държавни служители! Тая 100 процента е некоя дърта кукумявка
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Да дърта кукумявка тя ми казва че трябва да отида на сервиз за да ми издадат някакав докомент за катализатора а в сервиза ми казват че от една година те неиздават такъв документ . И сега незнам какво да направя

Comment

Когато колата ти е над 100 конски сили /74 kw/ не можеш да ползваш преференцията за катализатор т.е. 50 % от данъка. В това отношение собствениците на Алфа Ромео сме в много неизгодно положение. За повече справки погледни чл.55, ал.1 и чл.59, ал.1 от Закона за местните задъци и такси. Друга явна несправедливост е тази, че за автомобил на възраст от 5 до 14 год., където най-вероятно попадаш трябва да платиш с 50 % повече данък от собствениците на "таралясници", които са над 14 години, имам предвид възрастта на автомобила а не на собственика. Аз не съм данъчен, но ги разбирам тези работи. За да сметнеш точно колко ти е данъка е нужно да знаеш мощноста на двигателя и годината на производство. В двумесечен срок трябва да декларираш в данъчната служба към общината по постоянен адрес новата си придобивка. Данъкът за алфа е висок но удоволствието от автомобила го компенсира !
        146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от konstantin
          Да дърта кукумявка тя ми казва че трябва да отида на сервиз за да ми издадат някакав докомент за катализатора а в сервиза ми казват че от една година те неиздават такъв документ . И сега незнам какво да направя
          ми не си плащай данако, яз така праим !
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

OK аз имам Alfa Romeo 146 1.3L boxer 1996 година аз незнам колко конски сили е ама невярвам да е повече от 90 конски сили

все пак благодаря ти за помоща

Comment

Някой знае ли колко kw e алфата на Константин за да му сметнем данъка ? Виж си в регистрационния талон. Там пише.
              146 1.6 TS 01.97

Comment

Аз също имам проблеми. Жена ми се натресе в една мантинела и от три седмици съм в сервиз. Последно не могат да намерят една тръбичка която минава под радиатора защото колата била някакъв междинен модел. Ако някой може да ми помогне ще съм му суперблагодарен ! Всичко отпред до скоростната кутия е помляно.
                146 1.6 TS 01.97

Comment

Дай номер на шасп и ще се опитам да ти помогна с парт номера на тръбата
                  Alfa 33S16V Permanent 4

Comment

ZAR93000002143136 Въпросната тръбичка извежда за охлаждане масло от двигателя, доколкото ми обясниха, но може и да греша. Тя е смачкана на няколко места и тъй като не могат да я намерят са решили там, където е смачкана да я отрежат и заменят с друга тръбичка. На мен това ми се вижда опасно и искам да намеря нова или втора употреба и в последствие да я заменя. Не зная дали точно се сещаш за коя тръбичка става въпрос. Ако трябва да ти я снимам.
                    146 1.6 TS 01.97

Comment

1.3 boxer e 66 КW или къде 90-те кончета Данъка е някъде към 25-26 лв.

а на втория колега:
                      Catalogue: T6 | 146 GAMMA 97 (1997-1999)
                      MVS: 134.271.0(0) | 1600 TWIN SPARK 16V
                      Engine Stamp: AR 67601
                      Version Code: 930B2B
                      Version: V4 | 1.6
                      Engine Version: M2 | 1600 T.S. 16V
                      Interior: 213 | GREY CLOTH
                      Vehicle No: 00112773
                      Engine No: 0645403
                      Prod. date: 1997-06
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                        1.3 boxer e 66 КW или къде 90-те кончета Данъка е някъде към 25-26 лв.

а на втория колега:
                        Catalogue: T6 | 146 GAMMA 97 (1997-1999)
                        MVS: 134.271.0(0) | 1600 TWIN SPARK 16V
                        Engine Stamp: AR 67601
                        Version Code: 930B2B
                        Version: V4 | 1.6
                        Engine Version: M2 | 1600 T.S. 16V
                        Interior: 213 | GREY CLOTH
                        Vehicle No: 00112773
                        Engine No: 0645403
                        Prod. date: 1997-06
                        Данъка е точно 31 лева аз толкова плащам мойта съм я писал 1.4 в общината
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

66 kw x 0,54 лв.за киловат = 35.64 лв.
                          35.64 лв. х 1.5 за автомобил от 5 до 14 год. = 53.46 лв.
                          53.46 лв. х 50 % за автомобил с катализатор = 26.73 лв.
                          Ако не им покажеш, че имаш катализатор ще платиш 26.73 лв. повече данък за годината.

Аз за 88 kw плащам 145 лв. годишно
                          146 1.6 TS 01.97

Comment

OK как да им покажа или докажа че имам катализатор ??????
                            Сас някакав докомент или ште трябва да ходя на сервиз те да ми издадат

Comment

Катаджиите са длъжни да впишат в регистрационния талон на МПС-то мощността в киловати но не и наличието на катализатор. Няма определен ред по който да докажеш наличието на катализатор. Можеш да го докажеш с фактура или друг документ за собственост ако е описан там. Удостоверение от сервиз също може да ти свърши работа. Препоръчително е да съдържа тект - автомобилът е снабден с действащо катализаторно устройство.
                              146 1.6 TS 01.97

Comment

Working...
                              X